10/21/13

BHS

Mun koulu on siis BHS eli Bakersfield High School. Meiän "maskotti" (miks sitä kutsutaa?) on Drillers eli suomennettuna poraajat. Tää on vähän outo, mut tässä on tarina takana. Nimittäin Bakersfieldissä porataan öljyä. Logoina on sellane torni jutskanen en tiiä miks sitä kutsutaan ja mies, jolla on farkku overall ja työmies kypärä.

Meiän koulusta kaikki sanoo, et se on Bakerfieldin paras koulu. Se on nimittäin vanhin, suurin ja vissiin paras urheilussa. Koulusta löytyy kans ihan hirveesti erilaisia ihmisiä. Kansallisuuksia on monia ja ihmisiä tulee niin rikkaammilta kuin köyhemmiltäkin asuinalueilta. Oppilaita on vähän alle 2900, eli isosta koulusta on kyse. Vaihtareita ei koulun kokoon verrattuna ole paljoa. Meitä on vissiin kaksi: mä ja italialainen Gaia. Kern high school districtiin eli mun districtiin on vaikee saada vaihtareita sisään. Meiän koulussa suurin määrä vaihtareita, mitä nää pystyy ottaa, on neljä. Koulun kokoon verrattuna siis tosi vähän. Vaihtareiden vähäisyyden takia meistä tykätään tosi paljon.
bhs1
Opettajien ja oppilaiden suhteessa on suuri ero Suomeen verrattuna. Nää on ennemminkin kavereita kuin oppilas ja opettaja, mutta opet voi muuttua tosi tiukoiksi ihan hetkessä. Opettajia kutsutaan Mr., Ms. tai Mrs. ja sukunimi. Yks asia, mistä nää oikeesti on tosi tiukkoja, on kännykän käyttö tunneilla. Suomessahan lukiossa se oikeastaan on semi sallittua. Täällä mun algebra ope soittaa aina, jos se näkee kännykän, securityyn ja ne tulee ottaa sen pois ja spanish ope heitti mut ulos, ku tekstasin pari sekunttia bellin (?) soimisen jälkeen.

Me joudutaa todellaki pyytää aina opeilta hall passeja, jos halutaan mennä vessaan. Tosin kaikki opet ei ees anna hall passei, vaan niilt pitää vaan kysyy lupa. Toisilla sitte taas on jotai iha ihme hall passeja esim. tennispallo tai vessanpöntön alusta. :D Meillä ei oikeestaa oo dress codee melkeen ollenkaan. Vaikka mulle sanottiin, ettei olkaimettomii paitoi saa käyttää, maha näkyä tai pitää liian lyhyitä sortseja, niin kyllä kaikki pukeutuu ihan miten haluaa. Vaikka ei kouluun nyt varmaan missään bikineissä sais tulla, niin silti kyllä melkeen mitä vaan voi laittaa päälle.
bhs3
Koulu alkaa joka päivä kello 7:38 ja loppuu 2:33. Tuntien pituus vaihtelee jostain syystä, joten niiden pituudet on noin 55-57 minuuttia. Passing periodit eli välkät kestää 7 minuuttia, mikä on paikallisten mielestä tosi pitkä aika. Siinä ajassa ehtii kuitenkin vain pikaisesti kävellä seuraavalle tunnille. Lunch kestää vähän reilun puol tuntia. Rakennuksia meiän koulussa on 7 (kuvissa näkyy erittäin vähän tosta koko koulusta), missä voi olla tunteja, joten kävellään aina ulkona seuraavalle tunnille. Mulla kävi aika hyvä tuuri, kun mulla on kaikki tunnit aika lähekkäin toisiaan, et ehin tossa 7 minuutissa hyvin mun tunneille. Lukkari on sama koko vuoden, mikä alkaa kyllä puuduttaa jo vähän.

Meiän koulussa on siis todellaki tosi paljon eri kansallisuuksia. Yli puolet meiän koululaisista on mexican ja muut sitten suurilta osin black tai white. Täällä huomaa, kuinka se oikeesti vaikuttaa, et mikä sun kansallisuus on. Meillä löytyy pieni "suosittu" porukka koulusta, jossa suurimmaksi osaksi kaikki on white, lukuunottamatta football playereitä, jotka yleensä on tummaihosia. Mun mexican kaveri oli kans ihan et omg kun tunsin ihmisiä, joita muut ajattelee tosi suosittuina vissiin :D Tulee kyllä vähän mieleen näistä sellaset high school leffat haha.
bhs2
1st period: US History
Tää on ehkä jopa mun vaikein tunti. Vaikeet englannin kieliset sanat vaikeuttaa ymmärtämistä ja muutenki käydään mulle ihan uusia asioita. Tykkään kuitenki meiän opettajasta tosi paljon. Harmittaa vaan, et tää tunti on heti ekaks aamulla, niin mä oon aina ihan unessa vielä.

2nd period: Fashion
Vaihoin tähän joskus ekan viikon jälkeen photographystä, ja oon kyl ollu tyytyväine. Opettaja on sama kun sociologyssä ja sen takia itseasias vaihoinki tähän, kun se halus ja tehäänhä me kaks fieldtrippiä LAhin vuoden aikana! Koulua on ollu nyt kuukausi ja eka quarter on ohi ja ei olla vieläkään päästy kunnolla ompelee. Meiän piti suorittaa safety testi, mis kysyttii esim. jos ojennat saksia sun kaverille niin ojennatko ne mikä edellä ja parts test eli piti osata kaikki osat ompelukoneesta. Samoin ennen ku saatiin ommella kankaalle, nii piti harjotella paperille ompelua. Tääl on kuitenki tosi kivoja ihmisiä ja oon tutustunu moneen uuteen tyyppiin, joten tykkään siksikin tosi paljon! Eka fieldtrip LAhin on siis ohi ja innolla ootan seuraavaa, kun päästään näkemään aito fashion show!

3rd period: Algebra 2
Vaihoin precalista Algebra 2:seen samaan aikaan, kun vaihoin fashioniin. Tää on ollu ihan naurettavan helppoa ja ihmettelen vaan, et mitä nää ihmiset on tehny sen ekan vuoden algebrassa. Mulla on kans tosi kivoi vieruskavereita täällä ja ollaan Abbyn kanssa lähennytty tosi paljon. Opettaja on kyl tosi outo vanha nainen, mut se on ihan hauska. Me saadaan kans ihan sikan läksyy, mitkä on aina miljoona samaa ongelmaa, mut eri numeroilla vaan. Ja koska osaan jo kaiken, mitä opiskellaan niin yleensä en tee läksyjä, mut ope antaa silti mulle full credit niistä, kun kopioin ylös, mitä se näyttää esimerkkeinä. Tää on tosin just semmonen kurssi minkä halusin: helppoo matikkaa, etten unohda sitä kokonaan, kun Suomessa odottaa pitkä matikka.

4th period: Sociology
Tän on sellasta ihmisten sosiaalisen käyttäytymisen tutkimista, mut ei hirveesti olla kyllä siitä puhuttu, vaan aluksi vaan tutustuttiin ja opeteltiin toisten nimii. Ollaan nyt tehty yks koe, mut saatii käyttää study guidee, mikä teki tosta kokeesta ihan sika helpon.. Tällä tunnilla kaikki on kans tosi mukavii ihmisiä ja mun ryhmä on hauska, et aina tunneilla saa nauraa. Ja opekin on ihan paras. Se kertoo aina tarinoita sen elämästä ja tiietään ihan sikana sen elämästä. Meillä oli kans testi toistemme nimistä. :D Vuoden lopussa saadaan vauvat, joita meiän pitää kantaa mukana koko ajan!

5th period: Lunch
Mä oon seniori, joten mulla on off-campus lunch kuten junioreillakin. Lunch on porrastettu, joten kaks nuorempaa vuotta syö 4th period ja me vanhemmat 5th period. Mulla ei oo mitään vakio juttua, mitä teen lunchilla tai vakio porukkaa, kenen kanssa hengaan. Riippuu aina ihan päivästä, et mitä lunchilla tapahtuu Joskus pakkaan eväät, joskus ostan ruokalasta, joskus käydään ajelemassa tai kävelemässä jonnekki.

6th period: 12th grade English
Tykkään tästä aika paljon, mut pelottaa, et ku aletaa nyt käymää vaikeempia asioita. Meil on ollu testejä ja oli kyl voittajafiilis, kun sain parempia tuloksia kuin osa jenkeistä samoin ku täydet pisteet personal statement essaystä. Luettiin yhessä vaiheessa sellasta kirjaa ku Canterbury Tales, mikä oli  vanhaa enkkua ja ymmärsin siitä tosi vähän. Mulla on kans italialainen vaihtari Gaia mun kanssa tällä tunnilla samoin kuin us historyssäkin nii en joudu olee ainut ei-jenkki. Meiän ope on kiva ja se puhuu hauskasti ja tunnilla on kans monta mukavaa tyyppiä, joten tykkään kyllä tästä tunnista.

7th period: Spanish 2
Tää on ollu tosi helppoa, ja nää opettelee kaikki asiat ihan kädestä pitäen. Käytiin aakkosia läpi tyyliin yhen kokonaisen viiko. Tässä mulla on hauskin ope ikinä, joka oli kans mun tennis valmentaja. Se heittää aina hyvää läppää ja keskustelut menee aina aika offtopic sen tunneilla. Yks päivä puhuttiin, et mikä on paras mexican pikaruoka paikka. Kaikki ihmiset tällä tunnilla on super mukavia, ja ku vika period on kyseessä niin välillä onki vähän levotonta, mut aina saa nauraa. Yks mun hauskimpia tunteja, mut vaan huonoon aikaan haha. bhs4

16 comments:

 1. onks sun koulus opettajat tai sun kaverit ollu kiinnostuneit suomen kielest ? meinaan et ootko päässy opettaa kellee jotain sanoja :-) ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo kyl mä kaikille kavereille oon päässy puhuu suomee ja opettaa jotai kans :)

   Delete
 2. vähä hassuu ku puhut tollee sekasi enkkua ja suomee :D :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luin ton nyt uudestaa ja oho menipä aika englanniks :D Mut noi sanat kuulostas väärält suomennettuina haha

   Delete
 3. Tää sun blogi saa mut aina haluamaan ulkomaillekuulostaa niin siistiltä :D

  ReplyDelete
 4. Ää vitsit kuulostaa niin siistiltä! x) Näitä sun postauksia on muutenki aina tosi mielenkiintosta lukee.

  ReplyDelete
 5. tosi mielenkiintoinen postaus! :) huomasin kanssa että puhut sekasin enkkua ja suomea :-D pakko myöntää että muutama englannin sana jäi mulle ihan auki, hah mä oon yksi niistä joka ei vaan tajua englantia ._.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Voi eii sori!! Mun ei oo tarkotus kirjottaa sillee ettei ihmiset ymmärrä mut en ees kirjottaes huomannu sitä!

   Delete
 6. eikäää toi sociologyn nukkejuttu! Niin tuttua jenkkisarjoista/leffoista haha :D

  ReplyDelete
 7. Ihana blogi mut lukemista vähän häiritsee se et sanot jotkut ihan helposti suomennettavat sanat enkuks.

  ReplyDelete
 8. Oii ihana blogi!<3 mikä sun vastaan ottava järjestö on siellä? oon itsekkin menossa ens vuonna exploriuksen kautta jenkkeihin niin kiinnostaa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos<3 mul on aspect foundation :)

   Delete

Followers