6/25/13

Ei se voi olla väärin lähtee maailman ääriin

Ajattelin tehä postauksen siitä, miksi haluun lähteä vaihtoon ja miksi juuri jenkkeihin. Kuvituksena toimii weheartitista löytyneet kuvat, jotka on ollu varmaan jokaisessa vaihtariblogissa, mut ei se varmaan haittaa haha.
usapost1
Uskoisin, että ajatus vaihtoon lähtemisestä oli ollu mun päässä jo aika kauan ennenkin, mutta mun kielimatkan jälkeen 2010 aloin ajatella sitä kunnolla. Olin sitä ennen aina haaveillut tosta kielimatkasta, ja siellä tuntu, että se kolme viikkoa oli ihan liian lyhyt aika. Sen jälkeen mulle tuli varmaks, että haluan ehdottomasti lähteä vaihto-oppilaaksi.
 
Haluan haastaa itteni vaihtovuodella. Tiiän, että se tulee olemaan vaikeeta, mutta luultavasti myös tosi palkitsevaa. Haluan uusia kokemuksia, uusia kavereita ja haluan tutustua uuteen kulttuuriin aivan läheltä. Mun mielestä on myös kivaa heittää itteni tuntemattomaan. Mulla ei oo mitään hajua, minkälainen mun vuodesta tulee, ja musta se on niin hauskaa. Haluan myös (tietysti) oppia puhumaan täydellistä englantia. Ja tuolla mun alueella on paljon latinoamerikkalaisia, joten pystyn toivottavasti parantamaan mun espanjaakin!
usapost4  
Yks juttu, mikä myös innosti vaihtovuodessa, oli se, että saan yhden vuoden lisää miettimisaikaa. En vielä oikeen tiedä, mitä haluun opiskella lukion jälkeen, joten lisäaika on hyvästä. Oon myös aina halunnut muuttaa ulkomaille. Vaikka kyllä mä Suomessa tykkään asua, joku vaan vetää mua pois täältä. Haluan nähdä enemmän maailmaa, kun pelkän koti-Suomen. Tää on tapa toteuttaa mun unelma jo aiemmin. Ja onhan vaihtovuosi itsessäänkin mun unelma. Se on vaan ollu aina mulle selvää, että haluan lähteä. Mä en pystyis ees kuvitella, että en lähtis.
usapost2
Aluksi mietin, että lähtisin Uuteen-Seelantiin. Amerikkalainen kulttuuri, high school, school spirit, amerikkalaiset juhlat ja se, miten isoa kaikki jenkeissä on, lopulta vakuutti mut siitä, että haluan lähteä jenkkeihin. Kuitenkin jenkit on semmonen paikka, mihin on jotenkin "turvallisempaa" lähteä. Siellä on paljon muitakin vaihtareita, joten tiiän, että en tule olemaan yksin. Ja tietysti toi ohjelmamaksu on myös paljon pienempi jenkkeihin lähtevillä (jää enemmän rahaa shoppailuun jeejee!!).
 
Kaikki suuret kaupungit, niinkun esim. New York, Los Angeles, San Fransisco ja Chigago, on näkemisen arvoisia ja haluun päästä näkemään mahollisimman paljon jenkkejä mun vuoden aikana. Jenkit on kuitenkin semmonen maa, että siellä on kaikkea, joten lopulta kyllä houkutus lähtee jenkkeihin kasvo suuremmaks kun halu lähtee Uuten-Seelantiin. Haluan myös saada ihanan jenkkiaksentin! Ja rakastan kuunnella amerikkalaisten puhetta, koska se aksentti on niin upee, joten nyt saan kuunnella sitä vuoden. Ihan parasta!
usapost3

14 comments:

 1. Tosi kiva postaus! Mullakin samoja fiiliksiä vaihtoon lähdöstä :)

  elisa-in-usa.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. En tienny et säki pidät blogii! Ihana blogi ja nää kuvat <3 :) sulle tulee varmasti upee vuos

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ja niin varmasti sullekki tulee paras vuos!!:)

   Delete
  2. Ja hei jos sulla on blogi nii linkkaa se tai ku en ainakaa ite löytäny:)

   Delete
  3. annienecuador.blogspot.fi :)

   Delete
 3. Vautsi! Olisin itsekin halunnut Californiaan vaihtoon.. ;-) Pääsin kuitenkin Michiganiin, ja lähtöfiilikset on jo huipussaan! :)

  http://kiaanette.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiköhän sulla tuu Michiganissakin huippu vuosi!! Hehhe mullakin voisin jo lähtee :)

   Delete
 4. Oi että sul on tosi kivan olone blogi ja California kuulostaa tosi hienolta! :) Itelläni kans samantyylisii fiiliksiä vaihdosta ku ite meen Las Vegasiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos:) Vautsi sullaki on upee paikka!!

   Delete
 5. mulla vähä sama tilanne, koulussa on toinen kieli espanja ja paljo latinoita joten sitäki saatan oppia! californiaan siis lähden myös! :)

  ReplyDelete
 6. Mä en tiiä miks, mut mua jotenki rupes itkettämään tää sun teksti ja ajatukset täst vaihtoon lähtemisestä :D Oon itekki toivon mukaa lähössä vaihtoon, mut vasta parin vuoden päästä ja oli sika kiva lukee sun fiiliksii ! Vietä upee ja ikimuistonen vuosi ! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että tykkäsit:) Tsemppiä sulle odotteluun!

   Delete

Followers